středa 10. července 2019

Pár rad než pověsíte obraz na stěnu


Pár rad než pověsíte obraz na stěnu

Obraz v interiéru, stejně jako šperk na ženě – potřebuje prostor


A pokud říkáme prostor, nemyslíme tím jenom počet čtverečních centimetrů vyhrazených pro rám a jeho obsah mezi futrem dveří do ložnice a francouzským oknem nebo mezi krbem a lednicí na víno. Obraz je uměleckým prvkem v interiéru a jako k takovému bychom k němu měli přistupovat. Interiér, ve kterém trávíme hodně času a ve kterém se chceme cítit příjemně, je takový prostor, který nepřetěžuje naše vjemy a smysly velkým množstvím dominantích prvků.

Jak může být nábytek dominantní a proč s tím souvisí i obraz na stěnu

V čem spočívá dominance nábytku nebo doplňků v zařízení interiéru? Dominanci může předmětům propůjčovat například výrazná barva, výrazný materiál, výrazný rozměr, či výrazná funkce. Pokud jsme vášnivými posluchači hudby a středem našeho vesmíru je kvalitní zvuk, pak může klidně a právem našemu prostoru dominovat stylová či rozměrná hudební aparatura. Pokud je nedílnou součástí našeho života čtení a prožitek z něj, pak nechme prostoru kralovat knihovnu, velký pohodlný ušák a lampu s teplým světlem, která nám posvítí na děj.

Obraz na stěnu, sochu na poličku nebo lustr ze stropu – mít umění je umění

Jsme-li hrdými vlastníky uměleckých děl, pak jim dopřejme zaslouženou slávu a nechme je v místnosti vyznít. Čím výraznější je obraz na stěně, socha na podstavci nebo třeba lustr visící ze stropu, tím střízlivěji volme ostatní barvy, materiály i vzory v místnosti. Dopřejme uměleckému dílu v interiéru prostor stejný, jaký má diamantový náhrdelník na krku krásné ženy. A zároveň nezapomínejme, že obojí má i přes svoji uměleckou, řemeslnou, či emocionální hodnotu stejnou funkci – postarat se o to, aby se jejich majitelé cítili potěšeni a obdařeni jejich krásou.

Obraz v interiéru, stejně jako šperk na ženě, potřebuje prostor. A s dřevěnými obrazy na stěnu z takového prostoru vykouzlíte vzácný prostor. Vybírejte z naší nabídky dřevěných obrazů na stěnu!

Žádné komentáře:

Okomentovat